Pančevo, D20 i Tokaido...

U subotu popodne nas je u Pančevu ugostio Sava, kako bi konačno obišli klub ljubitelja društvenih igara D20.

Pošto smo se našli, prošetali smo od Aviva do Narodne bašte gde smo odigrali jednu partiju Ultra Tiny Epic Kingdoms-a. Uz Savino širenje vojske po svim teritorijama, Jecine pokušaje da uzme pobedu kroz levelovanje svoje rase i građenje kule (vodila je Patuljke kojima je to specijalnost), nekako sam uspeo da joj pobegnem sa brojem skupljenog metala i završim partiju građenjem poslednjeg nivoa dotične. Ovo je možda prvi put da smo igru završili, a da niko nije stigao do 5 nivoa rase. Do kraja veoma neizvesno, Jeca me napada i dobija teritoriju, čime partiju završavamo sa po jednim poenom razlike između igrača. Moa 15, Jecka 14, Sava 13. Veče je dobro počelo :)

Lagano se bliži 6 sati, odlazimo do kola, pa do kluba D20.

Klub D20 u Pančevu


Sam klub se nalazi u ulici Zmaj Jove Jovanovića 24, u mirnoj ulici gde je bilo veoma lako naći mesto za parkiranje. U prizemnom lokalu sa velikim prozorima, ulazi se u zelenu prostoriju sa iscrtanim motivima iz WarCraft-a, mapom Srednje Zemlje, zelenim stolovima i jednim zidom prekrivenim policama fino punim društvenih igara za posetioce.

Upoznajemo se sa Dušanom, uzimamo nešto za piće dok Sava vadi Tokaido, igru koju smo gledali da pazarimo umesto Lords of Waterdeep-a. Naime, Tokaido je put u Japanu, Istočni Morski put, jedan od najbitnijih puteva Edo perioda Japana, put koji spaja Kjoto i Edo. U igri, igrači su putnici koji tokom svog putovanja Tokaidom gledaju prelepe predele, odmaraju se u toplim izvorima, kupuju razne predmete, obilaze manastire, jedu zanimljivu hranu, ali i rade na imanjima kako bi sakupili novac da nastave dalje. Tokaido je igra prelepog dizajna i potpune opuštenosti. Naime, sve u igri, od teme, preko nevine beline, fantastičnih ilustracija i relativno malo mozganja vas vodi ka tome da je igrate kako biste uživali u iskustvu puta. Glavna mehanika u igri je kretanje od tačke do tačke, prilikom kojeg je aktivan igrač koji je poslednji na putu (ovo dozvoljava da jedan igrač potencijalno igra više puta za redom), ali i činjenica da jednom zauzeta pozicija je ili u potpunosti blokirana za ostale igrače, ili ima još samo jedno slobodno mesto ako igrate igru u 5 ili 6 igrača. Tokaido je prelepa igra koja definitivno nije najbolja igra na svetu, ali je odlična u onome što pokušava da bude, lagana porodična igra, bez jezičke barijere koja opušta i relativno kratko se igra.
Tokaido, hrana pred put...



Što se tiče same partije koju smo mi odigrali; Sava i Jecka su divljali sa kupovinom predmeta i skupljanjem setova, dok se ja ni u jednom trenutku nisam našao u prodavnici. Moj karakter nije materijalista, uživao je u kupanju na toplim izvorima, slikanjem planina i mora, kao i u duhovnom prosvećenju u manastirima. Generalno smo svi dobro jeli, mada je Sava dao najviše para na najkvalitetniju hranu... Sve u svemu, partija se završila sa Savinom dominacijom, Jecinim drugim i mojim trećim mestom.






Splendor, karte kojima se igralo bezbroj puta...
Po završetku partije, imali smo još malo vremena pa smo odlučili da odigramo i partiju Splendora. Igra koja je relativno kratka, za koju znamo pravila, ali nas je u isto vreme i zanimao kvalitet originalnih komponenti, jer mi imamo štampanu verziju (za sada). Ne bih ulazio u opis same igre, jer ću u jednom trenutku uraditi i recenziju za nju, ali vezano za partiju koju smo igrali, ja sam bio standardno loš za Splendor, Sava je izgledao do samog kraja kao da je u odličnoj poziciji, ali je Jecka uspela da u jednom potezu pokupi 4 poena, stigne do pobedonosnih 15, sa Savom koji je ostao relativno blizu iza sa 12. Ja sam partiju završio sa patetičnih 6 xD Ništa novo za Splendor, zahteva više praćenja nego što želim da pružim, ali i dalje mislim da je super igra... Posebno dobar utisak je vezan za neverovatno dobre tokene za dragulje i podlogu za igru (sold separately) koja daje poseban šmek.



Ukupan utisak jedne kratke večeri, apsolutno sjajan. Sa Savom se neko vreme nismo videli, pa nam je drago što smo se družili, a posebno zbog toga što smo prvi put bili u prilici da odigramo nešto zajedno (pošto su nam dosadašnja druženja bila vezana za Bele Orlove). Odigrali smo tri odlične igre. Kao po dogovoru, svako je slavio po jednom, ali smo se, nadam se, svi odlično zabavili!

Unknown

Svakog dana ljubitelj društvenih igara, igara uloga, kompjuterskih igrica, reenactment-a, itd... Tokom radnih dana programer.

No comments:

Post a Comment