Cold War

Igrači: 2
Vreme: 30 min
Godine: 12+


KOMPONENTE
Veoma visokog kvaliteta. Igrao sam je mnogo puta, igra zahteva dosta mešanja karata, i to se još uvek ni malo ne primećuje. Prezadovoljan kvalitetom!
10

DIZAJN

Opet na veoma visokom nivou! Znam da su to neke stvari koje se od Fantasy Flight-a i očekuju, ali je prijatno videti igru koja je sa ukusom urađena, u potpunosti u stilu onoga što treba da predstavlja. Karakteri su u suštini identifikacione kartice u CIA/KGB, slike na kartama su fotografije iz perioda i predstavljaju ono na šta se i odnose. Ceo dizajn preslikava taj period!
10

PRAVILA
U suštini, veoma jednostavna. Cilj igre je "nagovoriti" što veći broj zemalja da se priklone vašem cilju. Naime, jedan igrač preuzima kormilo nad CIA-om, a drugi nad KGB-om. Birajući tajnog agenta koji odlazi u zemlju oko kojeg se svetske sile trenutno bore, počinje "rat", koji je predstavljen u vidu igre koja najviše podseća na Blek Džek, a koji može predstavljati prave oružane sukobe, medijsku borbu ili podmićivanje. Svaka, ovako osvojena zemlja nosi određeni broj poena, a prvi igrač koji osvoji 100 poena je pobedio.


IGRIVOST
Je jako dobra. Iako je veliki uticaj sreće, igra zahteva i dosta razmišljanja, jer mi se neretko dešavalo da vidim izlaz iz situacije od koje sam odustao. Ok, češće u početku nego kasnije, ali ponekada treba dobro razmisliti. Pored toga, igra je brza i jako prosta, što je po meni dodatni plus (iako shvatam da se to nekome ne sviđa). Posebna poslastica je korišćenje Špijuna kao agenta kada vam je cilj da izgubite. :)

8

PONOVNA IGRIVOST
Iako je igra u principu uvek jako slična, nije mi se desilo da dosadi, mada s druge strane nisam je nikad ni nešto previše igrao, jer kao igra isključivo za dva igrača, teško izlazi na sto.

7.5

UKUPNA OCENA

Igra je kratka i prosta. Sve karte su u suštini 4 iste (medijske, vojne, ekonomske i političke), pa lako možete naučiti i nekoga ko nema pojma engleski. Iskreno, pravi pogodak za brzo ubijanje vremena sa ortakom(injom)/partnerom xD ili uvođenje novih ljudi u svet igara :)
8.5

Unknown

Svakog dana ljubitelj društvenih igara, igara uloga, kompjuterskih igrica, reenactment-a, itd... Tokom radnih dana programer.

No comments:

Post a Comment